fbpx

Semalam hangat diperkatakan apabila pelakon Hafidz Roshdi sah bercerai talak satu dengan isterinya, Nurul Shuhada Mat Shukri.

Memetik BH Online, adik kepada Shuhada yang mahu dikenali sebagai Sofia berkata Hafidz melafazkan cerai melalui telefon dan kini menunggu tarikh perbicaraan di mahkamah.

BACA: Shuhada Tak Menangis, Tenang Diceraikan Talak Satu

“Ya betul, Hafidz dan Shu (Nurul Shuhada) bercerai talak satu melalui panggilan telefon di hadapan keluarga masing-masing.

“Sekarang, Shu masih berbincang dengan peguam untuk proses tuntutan dan sebagainya. Mungkin akan dapat tarikh perbicaraan, minggu depan,” katanya.

Sofia turut berkongsikan rumah tangga pasangan itu berdepan masalah sejak tahun lalu selepas kehadiran didakwa orang ketiga iaitu Athira Yuhada.

“Jujurnya, konflik bermula sejak tahun lalu. Namun, Athira banyak mempengaruhi Shu dari segi emosi, kacau dan melakukan provokasi sejak akhir ini.

“Hafidz dan Shu tak duduk sebumbung, sejak minggu ini. Sebelum ini, masih boleh tinggal sekali. Kita doakan kebenaran untuk Shu dan anak-anaknya. Semoga Athira dan Hafidz diberikan hidayah oleh Allah,” katanya.

Terdahulu, hangat diperkatakan apabila Shuhada mendedahkan suaminya ada hubungan dengan wanita lain.

Kemudian, wanita bernama Athiya Yuhada memohon maaf kepada Shuhada kerana mengganggu kebahagiaan rumah tangga mereka serta mendedahkan Hafidz mendekatinya sejak sembilan tahun lalu.