fbpx

Komen Pasal Kelantan, Caprice Tampil Mohon Maaf

Beberapa hari ini, nama penyanyi rap Caprice menjadi bualan ramai ekoran kenyataannya menyinggung rakyat Kelantan dengan mendakwa masyarakat di negeri Kelantan sering terpalit dengan hal-hal negatif.

Menerusi Instagram, Caprice memuat naik kenyataan permohonan maaf secara terbuka kepada Kumpulan Muda Kelantan dan rakyat Kelantan berhubung kenyataannya itu.

BACA: Caprice Hina Orang Kelantan, NGO Gesa Polis Siasat

Caprice turut menjelaskan akaun Intagram @igkelantan hanya mengambil sebahagian daripada videonya itu sehingga netizen tersalah anggap maksud sebenar yang ingin disampaikan sehingga mencetuskan kekecohan.

“Saya minta maaf jika mereka terasa, tapi saya sifatkan IG Kelantan sebagai batu api kerana mengambil video tanpa caption di post,” katanya.

Dalam pada itu, Caprice berkata rakyat Malaysia perlu bersatu dan tidak terlalu fokus mengenai isu perkauman semata-mata. Kata Caprice lagi, dia bersedia untuk  bekerjasama dengan NGO Anak Muda Kelantan untuk mempromosikan Islam.

Terdahulu, Caprice yang didakwa mempersoalkan ramai rakyat Kelantan dalam satu majlis yang dihadiri oleh penceramah Dr Zakir Naik dan menganggap mereka tidak memahami bahasa Inggeris yang disampaikan penceramah terbabit.