fbpx

Caprice Hina Orang Kelantan, NGO Gesa Polis Siasat

Didakwa menghina rakyat Kelantan dalam satu kenyataannya, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NG0) membuat laporan polis terhadap penyanyi rap, Caprice.

Ia susulan tindakan Caprice yang didakwa mempersoalkan ramai rakyat Kelantan dalam satu majlis yang dihadiri oleh penceramah Dr Zakir Naik di Stadium Sultan Muhammaf IV.

BACA: Isu PU Abu, Caprice Minta Da’i Wan Berlaku Adil

Menerusi video yang dikongsikan di Intagram itu Caprice mempertikai orang Kelantan tidak faham ceramah dalam Bahasa Inggeris.

https://www.instagram.com/p/B1OnUm0Akyh/?utm_source=ig_embed

“Zakir Naik menggunakan 100 peratus bahasa Inggeris .Kalau anda tak boleh faham bahasa Inggeris asas yang saya selalu gunakan dalam video bagaimana pula kesemua 20,000 rakyat Kelantan di dalam stadium boleh faham kandungan ceramah itu?

“Saya tahu anada menipu saya. Anda angguk, angguk, angguk tapi jangan beritahu saya semua anda faham ceramah yang disampaikan dalam bahasa Inggeris. Tiba-tiba saja satu stadium dekat Kelantan boleh faham bahasa Inggeris,” katanya.

Malah, Caprice turut mengatakan negeri Kelantan mencatat angka terbanyak dalam masalah dadah, pembuangan bayi dan pedofil.

Menurut jurucakap bagi pertubuhan tersebut, Norlida Daud berkata tindakan itu menunjukkan satu kenyataan ego Caprice selaku seorang artis tempatan dan menyinggung rakyat negeri itu dan menggesa pihak polis menyiasat apa tujuan sebenar kenyataan itu dikeluarkan.

“Kenyataan artis berkenaan jelas telah menyinggung kami sebagai rakyat Kelantan, dan perbuatan berkenaan jelas adalah kenyataan ego beliau selaku seorang artis tempatan,” katanya.

“Kami memohon pihak polis menyiasat apakah tujuan sebenar dia mengeluarkan kenyataan yang amat dangkal sedemkikian dan mengambil tindakan sewajarnya,” jelasnya.