fbpx

“Kita Kerja NGO Semua Ada Hitam Putih, Rileks Guys” – Nadir

Semalam hangat diperkatakan menerusi sesi live pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew meminta Presiden Persatuan Cinta Gaza Malaysia (CGM), Nadir Al Nuri mengemukakan bagaimana duit sumbangan rakyat Malaysia diagihkan untuk rakyat Palestin.

Ebit bertanya mengenai perkara tersebut selepas beliau didakwa menggunakan duit sumbangan rakyat Malaysia untuk menjayakan misi kemanusiaan di Gaza.

BACA: Ebit Lew Minta Nadir Al Nuri Jawab, Mana Sumbangan RM20 Juta Rakyat Malaysia?

Tampil memuat naik entri di Insta Story, Nadir berkata tiada masalah untuk berkongsikannya kerana semua kerja pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mempunyai rekod atau hitam putih.

“Rilek guys (bertenang), Saya ok je. Kita kerja NGO ni semua ada hitam putih tak ada problemlah. Cuma sehari dua ni nak kena settle projek (selesaikan projek) yang ni dulu,” tulisnya.

Kata Nadir lagi, dia akan menjawab persoalan yang dilemparkan Ebit Lew dalam masa terdekat memandangkan dia kini sibuk menguruskan projek berkenaan ibadah qurban.

Menerusi satu lagi entri, Nadir turut memuat naik semula perkongsian yang dibuat oleh wakil NGO dari MyAqsa Defenders (MAD) dengan memaklumkan yang mereka sememangnya mewujudkan jawatankuasa khas untuk memantau pengurusan (MAD).

Terdahulu, Ebit bertanyakan kepada Nadir kemana duit sumbangan bernilai RM20 juta yang disumbangkan oleh rakyat Malaysia ke tabung bantuan Gaza itu.