fbpx

Kekasih Selalu Nampak Janna Nick Tertekan

Umum mengetahui, baru-baru ini pelakon dan pengacara Janna Nick mendedahkan menghidap bipolar dan pernah dua kali cuba membunuh diri ketika usia remaja.

Mengakui Janna pernah bercerita mengenai insiden itu, kekasihnya Dini Schatzmann berkata dia juga selalu melihat Janna berada dalam keadaan tertekan.

BACA: Janna Nick Hidap Bipolar, Dua Kali Cuba Bunuh Diri

“Saya juga selalu nampak dia dalam keadaan tertekan. Cuma, baru-baru ini apabila dia berasa lain, dia pergi berjumpa pakar psikiatri bagi mendapatkan pandangan mengenai apa yang dialami. Kemudian dia disahkan ada gangguan bipolar.

“Sebagai kekasih, saya hanya mampu memberikan sokongan moral, kata-kata positif dan semangat. Memandangkan dia masih perlu mengambil ubat, jadi ia membantu dirinya,” katanya kepada Harian Metro.

Kata Dini lagi, tindakan Janna untuk menyepi seketika daripada media sosial baru-baru ini adalah keputusannya sendiri serta akan terus beri sokongan buat kekasihnya itu.

“Apa yang susahnya adalah orang yang sihat seperti saya untuk faham apa yang dia alami. Disebabkan itu dia memang perlukan bantuan pakar. Selain memberikan kata-kata semangat, saya layan dia seperti biasa. Tapi, kena sentiasa ingatkan dia jangan terlalu fikirkan sangat perkara kecil.

“Sekarang dia sudah kembali, sebab itu sebahagian daripada kerja dia. Dia boleh uruskan lagi, cuma dari semasa ke semasa kena sentiasa ingatkan juga,” katanya.

Terdahulu, Janna berkata dia kini sedang menjalani rawatan dengan mengambil dua jenis ubat atas nasihat doktor bagi merawat masalah kemurungan.