Baru-baru ini hangat lagu Sakit dinyanyikan semula Fathia Latiff diperkatakan kerana kemerduan suaranya. Tapi disebalik trending lagu ini, penyanyi asal, Neeta berasa sedikit kecewa terhadap sesetengah pihak yang mempromosikan lagu ini sebagai lagu baru milik Fathia.

BACA: “Tak Boleh Ke Bagi Perogol Peluang Kedua?”“Sebenarnya kesilapan itu tidak disengajakan dan vokalis kami Neeta sedikit terasa memandangkan Sakit adalah lagu IAmNeeta. Disebabkan itu, dia menyuarakan rasa kecewa. Bagaimanapun, kami sudah memberi kebenaran kepada Fathia membuat ‘cover version’ lagu itu”

“Saya sendiri tidak sangka lagu Sakit mendapat sambutan luar biasa. Bagi saya tiada masalah pun atas kekeliruan yang berlaku. Sebaliknya ia bagus untuk kami lebih dikenali terutama pendengar tidak tahu kewujudan IAmNeeta selama ini,” katanya kepada Harian Metro.Bagaimanapun komposer lagu berkenaan, Patrick Anohada tidak mempunyai masalah pelakon itu menyanyikan semula lagu tersebut. Video muzik yang dinyanyikan semula oleh Fathia dengan versinya sendiri trending sejak mula dimuat naik ke lama Youtube baru-baru ini. (rtky/w)