fbpx

“Kami Bangun Lambat Kerana Layan Tetamu Chef Wan”

Luahan hati Chef Wan melalui Instagram baru baru ini telah mendapat reaksi ramai selepas apa yang dikatakan turut sama dirasai oleh ramai keluarga lain namun tidak kurang juga yang berkata chef selebriti itu tidak sepatutnya mendedahkan aib keluarga sebegitu rupa.

Melalui beberapa akaun sosial media hari ini, ada ahli keluarga Chef Wan telah tampil membela diri dengan menceritakan keadaan sebenar apa yang berlaku sehingga mereka bangun lewat dan didakwa tidak membantu sebarang persiapan di rumah keluarga di kampung.

BACA: Che Wan Tegur, Hilang Sabar Sikap Pemalas Saudara Mara Balik Kampung

“Kelakar bila orang luar judge family kau based on caption Instagram dan tidak tahu kisah sebenar. Banyak gula dan garam yang ditambah bagi dia nampak seperti Tuhan. Mereka tidak sedar selama ini yang datang beraya rumah Chef Wan tu, adik beradik dan anak anak saudara yang memasak, mengemas dan sebagainya”

jim

“Dia hanya tahu maki dan bersiap melayan peminat dia sahaja. Tak percaya? Mari datang beraya di Sungai Koyan tahun hadapan. Tengoklah perangai jijik sebenar seorang chef selebriti,” tulis pengguna Facebook dengan nama Jimms GM baru baru ini.

Sekarang ini isu keluarga Chef Wan sudah pun jadi perhatian media juga para peminat dan tidak elok kiranya perkara ini dipanjangkan — lebih elok bersemuka untuk jernihkan keadaan. Hari raya kan masa untuk kita semua eratkan ikatan kekeluargaan. (rtky/m)