Bertanggungjawab sebagai juri sesi uji bakat Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL), penerbit popular Datuk A Aida memberikan komen jujur tentang peserta yang hadir uji bakat tersebut di mana mereka perlu mempunyai rupa dan pakej yang lengkap.

Tidak mahu memberi harapan palsu, A Aida berkata jika tiada pakej lengkap tidak perlu buang masa hadir ke uji bakat kerana bakat boleh gilap tetapi rupa adalah paling penting untuk menjadi seorang selebriti.


BACA: Suami A.Aida: Kahwin Bukan Kerana Harta Tetapi Cinta

“Kalau boleh tak nak beri harapan kepada orang tapi saya perlu berterus terang. Ada seorang peserta yang datang untuk uji bakat setiap tahun sejak 5 tahun lalu tapi tiada pakej menarik.

“Nak diangkat jadi duta DFKL ini, memang sah-sah kami nak macam Remy Ishak, Syafiq Kyle dan sebab itu saya tidak mahu mereka yang tiada pakej lengkap terus berharap.

“Nak cakap tak kacak tak sampai hati pula tapi nak beri mereka faham, sudah-sudahlah! Ada yang datang tiada rupa atau penampilan tetapi keyakinan sangat tinggi.


“Sehinggakan saya tidak tahu bagaimana nak beritahu mereka supaya jangan buang masa datang ke uji bakat ini,” katanya kepada Harian Metro.

Dalam pada itu, A Aida turut menegur peserta yang terlalu yakin dan merasakan diri mereka layak sebagai duta DFKL agar cermin diri mereka terlebih dulu.

“Saya sampai sudah tiada jawapan nak diberikan. Bagi saya ‘move on’ sajalah sebab memang mereka ini tidak akan dapat. Kadang kala saya pun pening nak cakap macam mana lagi waima nak tolak jadi pelakon ekstra pun tak lepas,” katanya.