fbpx

“Kalau Satu Hari Nanti Saya Cacat, Ada Ke Orang Nak Ambil Berlakon?

Tidak mahu terlalu bergantung nasib pada dunia lakonan semata-mata, pelako Saharul Ridzwan dilihat mula terjun dalam dunia perniagaan apatah lagi dia perlu menampung keluarga serta anak-anak yang kian membesar.

“Susah Hidup & Cari Kerja Sebagai OKU, Terjejas Pula Kerana Gerakan Boikot”

Baru-baru ini, Malaysia menyaksikan gelombang gerakan sosial di mana pengguna dan aktivis mendesak untuk memboikot produk yang berkaitan dengan Israel. Gerakan ini, terutamanya dipicu oleh konflik di Timur Tengah, telah menimbulkan perdebatan dan tindakan di...

Baca Lagi

Saharul berkata dia perlu sediakan payung sebelum hujan memandangkan jangka hayat hero tidak kekal lama dan perlu merancang masa depan sebaiknya selagi masih menjadi ‘hero’ pilihan.

BACA: Jual Pisang Di Gerai, Netizen Hina Saharul Ridzwan Tiada Job

“Saya terfikir kalau satu hari nanti secara tiba-tiba saya hilang mata, cacat fizikal tubuh badan ke, masa itu ada ke orang nak ambil saya berlakon lagi.

“Waktu itu saya sudah tidak ada apa-apa lagi nak ‘dijual’ dalam industri seni. Itu yang menjentik hati saya untuk ceburi bidang perniagaan sebagai pendapatan sampingan.

“Lagipun saya sudah berkahwin dan ada anak-anak yang bakal bersekolah. Saya tak boleh fikir apa yang akan jadi pada keesokan hari. Saya kena fikirkan 10 atau 20 tahun akan datang,” katanya kepada Kosmo! Online.

Kini serius mencari peluang dan menceburi ilmu perniagaan bagi membuka empayar sendiri. Terdahulu, Saharul meluahkan rasa syukur meskipun ramai yang terjejas susulan pandemik Covid-19, namun tahun lalu pendapatannya bertambah dua kali ganda.