Tidak hanya bergantung pendapatan sebagai anak seni semata-mata, boleh dikatakan ramai selebriti kini bijak mengambil peluang untuk menjana wang tambahan dengan menceburi bidang perniagaan.

Malah, ramai selebriti tidak kisah untuk berniaga di gerai atau tepi jalan asalkan mempersoleh rezeki yang halal. Namun, ada segelintir pihak yang memandang rendah usaha golongan selebriti yang berniaga.


BACA: Sihir Itu Wujud, Saharul Ridzwan Pesan Jangan Tinggal Solat

Seperti yang dilalui pelakon Saharul Ridzwan yang menerima mesej daripada netizen yang menyifatkan perniagaan pisang yang diusahakannya itu adalah sesuatu yang memalukan.

Malah, netizen tersebut turut bertanyakan soalan biadap adakah pelakon itu sudah tidak menerima tawaran berlakon sehingga terpaksa menjual pisang.


Tidak mudah melatah dengan mesej negatif daripada netizen itu, Saharul membalas bahawa dia tidak malu berniaga di gerai asalkan ianya rezeki halal. Saharul turut mempersoalkan sudah masuk tahun 2021 namun masih ada lagi pemikiran negatif seperti itu.

Diruangan komen, rata-rata netizen menasihatkan Saharul agar tidak ambil peduli dengan komen negatif individu tersebut dan menjadikannya sebagai pembakar semangat untuk terus maju dalam dunia perniagaan.