Pulang ke Malaysia pada pertengahan November lalu selepas tamat pengajian selama tiga tahu di Universiti Western Michigan, Amerika Syarikat pelakon ini nampaknya tidak akan tinggal di sini lama selepas sudah mengikat kontrak dengan pengurusan artis di Hollywood.

Juliana Evans yang kini berusia 25 tahun mengakui persaingan untuk kerjaya sebagai pelakon di Hollywood sangat sengit namun beliau tetap mahu mencuba untuk pengalaman.


“Saya mahu mencabar diri. Saya sedar persaingannya cukup sengit tetapi saya mahu lihat sejauh mana diri saya boleh pergi ke Hollywood dengan bakat yang saya ada. Bukan mahu popular atau menjadi artis gred A di Hollywood kerana sedar perkara itu memakan masa yang lama”

BACA: Juliana Evans Nafi Khabar Angin Bergaduh Dengan Emma Maembong

“Sekurang-kurangnya saya berusaha untuk mencapai impian sebagai anak seni. Berjaya atau tidak, pengalaman itu akan saya gunakan pada masa hadapan bukan sahaja untuk diri saya tetapi dikongsi bersama penggiat seni tempatan,” ujarnya.

Dalam masa yang sama, Juliana Evans turut mengenakan syarat ketat terhadap pihak pegurusan beliau di sana untuk tidak mendapatkan kerja seni melibatkan adegan intim dan seksual seperti bogel dan bercium atas nama seni.


“Syarat saya kepada agensi di sana ialah tidak akan berbogel, bercium dan melakukan sebarang adegan intim dalam mana-mana tawaran kerja. Alhamdulillah, mereka boleh menerima syarat saya dengan baik dan memahami prinsip saya”

“Sebagai orang Malaysia & Islam saya tahu batas-batas yang harus saya jaga. Jika syarat itu akan mengurangkan tawaran kerja, saya redha, apa yang penting saya berusaha untuk mencari peluang kerja terlebih dahulu,” tambahnya lagi. (rtky/m)