fbpx

“Jangan Terlalu Cepat Menghukum, Saya Buat Bersebab”

Baru-baru ini, Janna Nick dikecam hebat apabila memperkenalkan servis ucapan hari lahir dengan mengenakan bayaran RM50. Ramai netizen berpendapat harga yang dikenakan mahal dan pelakon itu dilihat seperti ‘terdesak’ mencari duit.

Bagaimanapun, Janna tampil menjelaskan bahawa dia mepunyai sebab tersendiri dan bayaran yang dikenakan kepada peminat itu bukan untuk kepentingan peribadi tetapi untuk tujuan amal. Menurut Janna lagi, dia tidak kisah dengan segala kecaman kerana dia tahu apa yang dilakukannya itu adalah perkara yang betul.

BACA: Ucapan Birthday Janna Nick, Dua Hari Raih RM2,000

“Alhamdulillah, ini merupakan langkah awal untuk saya membantu golongan yang memerlukan dan apa saya buat sepanjang minggu lalu mempunyai alasan dan tujuan tersendiri. Saya ingin jelaskan bahawa semua bayaran yang dibuat bukan untuk kepentingan peribadi saya, sebaliknya untuk tabung Wish For Their Hope (WFTH).

“Sekarang merupakan masa untuk saya memberi balik pada komuniti kerana bagi saya apa guna kalau ada platfom media sosial jika tidak digunakan dengan betul. Walaupun ramai yang memberi kecaman pada awalnya namun saya tidak kisah kerana saya tahu apa yang saya lakukan ini betul.

“Saya berharap agar orang ramai jangan terlalu cepat menghukum dengan apa yang dilakukan oleh sesorang selebriti kerana setiap perkara yang dilakukan ada sebab,” katanya kepada Astro Gempak.

Dikhabarkan Janna mampu mengaut keuntungan sehingga RM2,000 selama dua hari sahaja menjalankan servis tersebut. Apa pun tindakan Janna itu seharusnya dipuji kerana niatnya adalah untuk membantu mereka yang memerlukan.