fbpx

Pelakon Fasha Sandha meminta netizen tidak semudahnya melabel dirinya hipokrit hanya kerana dirinya berhijab ke majlis tertentu.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, Fasha berkata dia yakin bahawa ramai lagi wanita yang free hair yang melakukan perkara sama sepertinya.

BACA: Netizen Puji Bentuk Badan Fasha Sandha Persis Karena Kapoor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha)

“Dah lama tak tulis panjang. Hari ini rasa nak tulis bila terbaca komen ‘hipokrit’ dan ‘nama pun pelakon’ selepas posting saya mengenakan hijab ke majlis ‘preview’ berbuka puasa semalam.

“Jangan senang untuk melabel sy ‘hipokrit’ hanya kerana saya berhijab ke majlis tertentu. Saya yakin ramai lagi wanita yang free hair yang melakukan perkara yang sama seperti saya. Bukan bererti yang telah berhijab boleh menghina kami sebegitu. 

“Cuma jangan babitkan kerjaya saya, sebab saya pun mencari rezeki seperti kalian,” tulisnya.

Menurut Fasha lagi, dia tidak perlu memberi penjelasan mengenai perkara itu kepada orang luar melainkan pada keluarga dan teman rapat sahaja.

“Saya tidak perlu jelaskan satu persatu, kenapa itu, kenapa ini, sebab ‘I don’t owe any explanation to anyone accept to my family, my inner circle’ dan Allah,” tulisnya.

Dalam pada itu, Fasha mengakui dirinya hanyalah insan yang tidak sempurna dan banyak kekurangan serta mengucapkan terima kasih buat mereka yang menghinanya.

“Untuk yang menghina pun , saya ucapkan terima kasih.Nak hina berbakul-bakul silakan. Ya , saya hanyalah insan yang tidak sempurna, banyak kekhilafan dan kekurangan, 

“Ya, kerana saya tiada pangkat dan darjat, saya bukanlah level kayangan,  Jadi anda boleh menghukum saya kerana saya tidak berhijab?” tulisnya.