fbpx

“Jahat AC Mizal Gelar Elly Mazlein Kereta Terpakai”

Masih tidak habis lagi dengan acara Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-32 semalam, ramai berpendapat gurauan kasar Datuk AC Mizal melabelkan rakan pengacara, Elly Mazlein ‘used car’ sebagai keterlaluan.

BACA: Elly Mazlein Rancang Lima Majlis Kahwin

Situasi semalam yang memaparkan AC bergurau dengan menggelarkan Elly sebagai kereta terpakai dan kemudian bertepuk tangan bersama Zizan Razak disebelah menimbulkan rasa kurang senang netizen.

Ramai beranggapan AC tidak sepatutnya menyamakan wanita dengan objek dan menjadikan ia bahan jenaka. Kritik mereka, gelaran ‘kereta terpakai’ itu sekaligus memalukan Elly apalagi acara terbabit disiarkan secara langsung.

Bagaimanapun Elly menerusi laman Instagram, memuat naik semula sedutan rakaman berkenaan berserta nasihat buat netizen agar tidak mengambil serius tentang gurauan rakan pengacaranya semalam di ABPBH32.

Dalam pada itu netizen sempat memuji bakat Elly yang bersahaja biarpun kali pertama mengacara acara besar seperti semalam. Apapun berpada-pada dalam berjenaka agar tidak mengusik mana-mana sensitiviti. (rtky/w)