Usia kandungan sudah memasuki enam bulan, baru-baru ini Izreen Amzinda berkongsikan momen kehamilan anak pertama hasil perkahwinannya dengan Ude Wahid. Izreen memberitahu, dia mengalami pendarahan dan alahan teruk selama tiga bulan di awal kehamilan.

Kata Izreen lagi, dia terpaksa membataskan pergerakan dan tidak boleh mengangkat barang berat kerana bimbang berlakunya pendarahan. Namun kini keadaannya kini semakin baik.


BACA: Izreen Azminda Alami Alahan Teruk, Tak Boleh Buat Kerja Berat

“Masa tiga bulan awal kehamilan itu memang saya tak boleh buat apa-apa. Saya mengalami alahan yang teruk dan pendarahan sepanjang tiga bulan tu. Kalau angkat barang berat je, akan berlaku pendarahan. Jadi saya kena kurangkan pergerakan sepanjang waktu tu. Selain itu, memang kerap muntah la.

“Tapi Alhamdulillah semua tu saya alami hanya untuk tiga bulan sahaja. Selepas daripada itu, saya dah okay. Semuanya berjalan dengan baik,” katanya kepada mStar Online.

Bakal melahirkan cahaya mata awal Julai depan, Izreen berkata dia dan suami masih belum mengetahui jantina anak. Bagaimanapun, Izreen berkata dia berharap untuk dikurniakan cahaya mata perempuan


“Buat masa sekarang memang tak tahu lagi jantina anak kami. Bila buat pemeriksaan tak nampak pula. Tapi kalau dah ada pengesahan, sudah tentu kami akan berkongsi.

“Sudah semestinya saya berharap juga dapat anak perempuan. Sebab dah ada anak lelaki. Tapi kalau bayi ni pun lelaki, saya okay juga. Janji bayi saya sihat,” katanya.