fbpx

Isu Nabila Huda: Amy Search Akui Hilang Pertimbangan

Kalau berkali kali diasak keadaan, siapa tidak akan hilang akal dan pertimbangan dengan situasi & itulah yang terjadi kepada Amy Search menurut empunya badan yang terpaksa menghadapi soalan para wartawan dan orang ramai terhadap Nabila Huda.

BACA: Amy Search Lepas Geram Di Instagram Nabila Huda

Jika anda terlepas, bulan lalu Amy Search telah meninggalkan satu komen di Instagram Nabila Huda selepas mengetahui anak perempuannya itu bercuti ke luar negara bersama teman lelaki & juga ada isu berkaitan peminat mengajaknya untuk bertukar agama.

Bercakap kepada media semalam, Amy Search mengakui beliau yang menulis komen tersebut & berasa bertanggungjawab dengan apa yang telah ditulis.

“Ya, saya tulis. Memang saya yang tulis status itu, bukannya orang lain. Sebelum saya bertindak begitu,sebenarnya saya menerima beberapa panggilan daripada wartawan yang meminta saya mengulas mengenai dia (Nabila) yang pergi bercuti dan tentang agama Kristian”

”Bagi saya, bila dah sentuh bab agama, ianya dah terlalu sensitif. Saat pihak media bertanyakan pada saya tentang hal dia itu dan berkait pula dengan agama, jantung saya seperti terhenti sekejap. Saya macam hilang akal, saya hilang pertimbangan. Saya tersentak sekejap”

“Sebelum itu saya tidak tahu apa-apa sehinggalah diberitahu oleh wartawan yang menghubungi saya tentang isu itu,” jelas Amy Search panjang lebar.

Dalam kenyataan yang sama, Amy Search juga meminta pihak media selepas ini untuk tidak lagi menghubungi beliau bertanyakan soalan tentang Nabila Huda kerana sudah bosan.

“Saya dah bosan. Setiap kali isu pasal dia, saya yang kena jawab. Selepas ini, kalau anda semua hendakkan penjelasan tentang apa jua isu yang mengaitkan dirinya, tanyalah tuan badan sendiri. Saya percaya dia sudah cukup dewasa dan dia perlu bertanggungjawab dengan apa saja yang dilakukan. Dia berbakat, jagalah karier dia dan janganlah dia sendiri buka jalan untuk orang bercakap yang buruk-buruk tentang dia,” tambahnya lagi.

Amy Search juga mengakui yang beliau sudah lama tidak menghubungi Nabila Huda apatah lagi berjumpa, malah pelakon itu tidak menghubungi bapanya selepas isu ini terjadi. (rtky/m)