Isu Gas Metana, Suhaimi Saad Persenda Vaksin Tak ‘Kebal’
Baru-baru ini, Malaysia digemparkan dengan pembuangan sisa bahan kimia di Sungai Kim Kim, Pasir Gudang, Johor. Susulan insiden pencemaran itu, ramai yang menjadi mangsa akibat terhidu gas beracun sehingga mengalami sesak nafas.
Seperti yang diketahui, kandungan gas metana yang terlalu tinggi di udara boleh membawa maut. Insiden itu turut mendapat perhatian bekas anggota kumpulan In Team, Suhaimi Saad yang dilihat sekali lagi mengeluarkan kenyataan yang mencetuskan provokasi.
BACA: Suhaimi Saad Anjur Seminar Keibubapaan, Bincang Isu Vaksin
Dalam kenyataan itu Suhaimi mengatakan bahawa vaksin bukanlah segala-galanya. Kenyataannya itu mengundang kecaman netizen yang mengatakan bahawa gas metana adalah bahan kimia dan tiada kaitan dengan pengambilan vaksin.
Netizen turut marah di atas kenyataan Suhaimi itu yang dilihat mempermainkan isu tersebut. Kata netizen lagi, tujuan vaksin adalah untuk menghalang sesetengah penyakit bukan bahan kimia.
Dalam pada itu, rata-rata netizen menyifatkan Suhaimi tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan sedemikian seolah tidak sensitif dengan perasaan ahli keluarga mangsa yang terlibat dengan insiden tersebut.
Malah ada netizen mengatakan, Suhaimi sanggup mempergunakan agama semata-mata untuk menegakkan fahamannya. Kata netizen lagi, jika tidak mampu berkata perkara yang baik-baik adalah lebih baik jika mendiamkan diri.
- SUMBER
- BeautifulNara
Macam amazed sekejap, macam mana tahap kebodohan seseorang itu boleh drop begitu drastik sekali dalam life span dia? We must conduct clinical research on this unique specimen!
Kah!!kinah like your statement.
Win!!!
Salam En. Suhaimi, saya suka awk beri komen, tapi saya kasihan dgn awk, beri komen yg x matang. Kekadang pd pandangan saya tindakan awk tak releven dgn keadaan masa kini mahupun anjuran al quran & sunnah……
no need.. try najib and umno members 1st.
Dia x phm fungsi vaksin tu apa. X perlu layan lah nanti ko pun sama2 ngok!
org2 mcm ni la yg senang diperkotak-katikkan dan kebarangkalian nk join umno. mesti ada yg sokong punya lah…
Bossku suka la org mcm Pak Mie ni.
DAP and friends lagi suka org mcm mie ni, bodoh sampai mati walaupun ditipu berkali kali.?
Bagi injection seround Kat dahi dia baru paham kot…
hahahahhaha..win!
dia ni sengal ke bebal..naik nyampah pulak aku tengok muka dia ni.
dia ni nak membuktikan yg bodoh tu bawa ke mati
Dia ni mmg x sensitive langsung.. org tgh berduka & memikirkn cara nak selesaikn masalah ni dia masih sibuk dgn hal anti-vaksin dia.. could u just shut up suhaimi ooooiiii!!!
dia dan najib boleh naik motor ke bulan. kalu sembang mesti mau hebat. padahal x sampai akal.
bunggul ke bebal dia ni
I pity his family n friends who have to endure his stupidity and egoistic acts towards the recent incident. Where is your sense of humanity wahai the so called once a nasyeed artist. Please get back on your sense. I Pray for Pasir Gudang n may Allah save us all from our own neglect ???
legendary of bodoh
Kasi dia borang UMNO… pelapis Mat Maslan !
Mat Maslan 1000x cerdik drp mat sabu..tak caya? ?
Fungsi vaksin utk virus dan wabak! X perlu layan penyanyi nasyid ni.
Penghinaan kpd warga Pasir Gudang. God bless you all… please ignore his ignorant.
Campak dia dlm sungai tu baru tau!
Moga Allah pelihara semua warga pasir gudang yg ditimpa malang ini..
Dia..najib..rosmah tak dapat di pisah kan.semoga anak2 kite di pasir gudang dipelihara.kami di sini akan mendoakan anda semua
Terbukti di malaysia atau di sekalian alam WUJUDNYA manusia paling bodoh bahangang tapi belagak pandai!! Maluuu weeyyyyyyy mallluuuuuu!!! Deyy g mati la deeyy
dia ni boleh jadi penasihat kewangan najib. sungguh lucu…
penasihat nobita yg tak tau decimal point!
Since anak2 dia tak amik vaksin, apa kata minta dia duduk sana buat experiment tgk org tak vaksin tu kebal bahan toxin tu ke? Come on suhaimi saad.. time ni la anda boleh siapkan kajian2 bangang anda itu.. maaf cakap, statement anda semua uneducated.. sila pindah ke planet flat anda sendiri.
Madey kutty kata belum boleh istihar darurat.tunggu 1000 org mati dulu kot baru nak istihar…PHanceng taikkk hanjenggg..
PHanceng tido dgn isu ni..tak tau nak buat apa..kecuali kenceng rakyat.
PHenceng sleep away.rest in peace.
Such a pathetic attention seeker. Lebih baik diamlah SS. Kan dah nampak dah kebebalan kau.