fbpx

Isteri Baru Da’i Farhan Dedah Ini Perkahwinan Kali Ketiga

Nampaknya masih belum reda lagi mengenai kontroversi rumah tangga Da’i Nik Farhan yang mengumumkan sudah pun berkahwin dengan seorang janda anak lapan di Mekah, kemudian menceraikan isteri pertamanya yang sedang sarat hamil.

Perkara itu sekaligus menimbulkan kemarahan dikalangan netizen dengan kenyataan Da’i Farhan yang mengakui tidak kekuatan untuk menolak calon ke 19 kerana ketika itu berada di Mekah.

BACA: Isteri Baru Buka Mulut Pertahankan Da’i Farhan

Dalam satu temu bual baru-baru ini, isteri baru Da’i Farhan iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi atau dikenali dengan Dr. Erin mendedahkan ini merupakan perkahwinan kali ketiga buatnya.

Menurut Dr. Erin lagi, Da’i Farhan mengetahui mengenai sejarah perkahwinannya terdahulu. Malah kelapan-lapan anaknya menyokong perkahwinannya itu. Ujar Dr. Erin lagi, sejak kecil lagi dia mendidik anak-anaknya untuk berfikiran rasional.

Bercerita mengenai perkahwinannya dengan Da’i Farhan, Dr Erin memberitahu ketika itu dia sudah ada calon suami lain dan mengerjakan umrah bersama-sama yang ketika itu namun tidak menjangka akan pulang dengan lelaki lain iaitu Da’i Farhan yang bergelar suaminya.