Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai video parodi Datuk Seri Vida dan bekas pembantu peribadinya iaitu Ahmad Iqbal yang dilakonkan oleh pelakon Catriona Ross, Danial dan Jihan Muse.

Video parodi berkenaan turut mendapat perhatian Iqbal yang memaklumkan dia terguris hati dengan gurauan berkenaan. Malah, dia telah cuba menghubungi Catriona tapi tidak berjawab.


BACA: Iqbal Dedah DSV Pujuk Tawar Kereta Mewah RM3 Juta

“Saya tak sangka Kak Kek mampu bawa watak Datuk Seri Vida dengan sangat menjadi dan menghiburkan. Cuma saya betul-betul terkilan. Saya berdepan depresi ditekan dengan pelbagai tohmahan.

“Saya terfikir adakah Kak Kek melakukan ini sebagai satu sindiran ataupun hanya kerana dapat bayaran? Ada perkara boleh bergurau, di saat saya kritikal begini boleh dijadikan bahan jenaka,” katanya.

Susulan isu itu, Catriona tampil memohon maaf kepada Iqbal dan menjelaskan dia mengambil masa lama untuk memberi respon kerana sibuk menguruskan keluarga.


Menafikan dakwaan Iqbal dia melakukan video terbabit kerana tawaran lumayan, Catriona berkata dia hanya melakukan tugas sebagai seorang pelakon.

“Menjawab isu pertanyaan Iqbal adakah saya melakukan parodi itu disebabkan duit? Saya nak jelaskan kepada Iqbal, tidak semua benda dalam hidup saya berkiblatkan duit.

“Apatah lagi sebagai seorang profesional, saya akan melakukan tugas saya mengikut kehendak, keperluan dan profesionalisme saya sebagai seorang pelakon.

“Tetapi menghormati pandangan dan perasaan Iqbal, saya minta maaf dengan hati yang terbuka. Mudah-mudahan Iqbal merasa lebih tenang dan damai selepas ini,” katanya.

Dalam pada itu, Catriona sempat menitipkan perasanan kepada Iqbal agar terus kuat untuk menghadapi segala dugaan.

“Sebagai seorang kakak kepada seorang adik dan jauh lebih matang, saya nak nasihatkan Iqbal. Sekiranya takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai dik. Memang susah! Memang ujian kita sangat dahsyat.

“Kepada Iqbal yang seolah-olah menceburi dunia selebriti, dunia di mana orang mengenali kita, Iqbal kena sangat kuat. Jangan ambil benda yang kecil sebagai satu kudis dan mudah-mudahan Iqbal menerima permohonan maaf saya ini. Terima kasih,” katanya.