fbpx

“Insiden Itu Bukan Perkara Besar, Lan Pet Pet Elok Sahaja”

Minggu lalu, kecoh di media sosial mengenai seorang pelawak terkenal membelasah seorang pengawal keselamatan warga emas. Berikutan isu tersebut, Lan Pet Pet menerima kecaman hebat oleh netizen.

Diminta untuk mengulas mengenai kontroversi terpalit adik iparnya itu, Rozita Che Wan berkata ia merupakan fitnah besar yang ditimbulkan oleh pihak tertentu. Che Ta juga menyifatkan media sosial ibarat dajal kecil menyebar fitnah.

BACA: Tak Dapat Sambutan, Umrah Bersama Lan Pet Pet Ditunda

“Sebenarnya insiden itu bukan perkara besar. Cuma sebab video itu menjadi viral. Lan pun elok sahaja buat persembahan dekat Johor sekarang. Instagram, Facebook seperti itu sebenarnya dajjal kecil.

“Perkara seperti ini kalau kita tidak tahu hujung pangkal kedua-dua belah pihak, ia akan jatuh fitnah,” katanya kepada mStar Online.

Terdahulu, tular di media sosal rakaman CCTV seorang pelawak terkenal yang dikatakan membelasah dan menendang seorang pengawal keselamatan. Dalam kejadian tersebut, pengawal keselamatan berusia 68 tahun itu cedera selepas ditumbuk tiga kali pada bahagian muka serta turut ditendang oleh pelawak lelaki berkenaan.