Sejak minggu lalu hangat diperkatakan konflik di antara Ali Puteh dan kakak iparnya, Noor Hidayah yang didakwa berpunca dari harta peninggalan arwah Abam. Bagaimanapun, ibu kepada arwah Abam, Sabariah Arshad enggan memikirkan konflik yang terjadi.

Menurut Sabariah, dia tidak ambil pusing dengan kontroversi tersebut kerana menantunya itu yang membuat keputusan untuk keluar dari rumah. Ujarnya lagi, apa yang paling penting adalah kehidupannya selepas ini.


BACA: “Ali Tak Patut Tuduh Saya punca, Padahal Korang Ada Konflik Dah Lama”

“Saya tahu apa yang berlaku, Ali ada cerita semuanya, tapi saya malas fikir. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Ikut dialah nak keluar ke, tak nak keluar ke. Saya tak ada nak cakap apa, saya tak hirau tentang itu.

“Saya fikir anak saya yang sudah pergi sahaja. Macam mana kehidupan saya selepas ini,” katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Sabariah mengakui menantunya itu tidak langsung menghubunginya selepas pemergian Abam kerana dia tidak menyimpan nombor telefon Hidayah.


“Dia tak ada nombor telefon saya, saya pun tak simpan nombor telefon dia. Saya hanya tahu nombor yang sudah disimpan dalam telefon. Yang ada dalam telefon ni nombor anak-anak sahaja. Saya pun bukan pandai membaca dan buta huruf,” katanya.

Terdahulu, kisah keluarga Ali menjadi perhatian ramai apabila usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri menemubual balu arwah Abam, Noor Hidayah serta bertanyakan soalan sensitif berkaitan harta peninggalan Abam.