Menyambut tahun baru dengan melangkah ke fasa baru alam rumah tangga, penyanyi yang juga aktivis kemanusiaan, Heliza Helmi sah bergelar isteri kepada ahli perniagaan dipercayai jutawan, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman.

Heliza diijabkabulkan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, jam 11.11 pagi ini. Heliza mas kahwin berupa sebentuk cincin dan senaskhah al-Quran.


BACA: Umur Dah 35 Tahun, Heliza Helmi Tak Tertekan Belum Kahwin

Memetik laporan BH Online, berita perkahwinan Heliza itu dikongsi oleh perunding perkahwinan, Fizz dari BenSignatures Event Wedding Planner. Menurut Fizz, Heliza memaklumkan akan berkongsikan mengenai berita perkahwinannya itu.

Difahamkan selepas akad nikah pasangan pengantin diraikan bersama ahli keluarga dan kenalan terdekat di Lanai Asmara, Putrajaya dan majlis resepsi akan diraikan di sebuah hotel terkemuka malam esok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AQO IMRAN © (@aqoimran)


Sementara itu, seorang photographer artis iaitu Aqoimran turut berkongsikan foto majlis pernikahan Heliza serta mengucapkan selamat pengantin baru buat penyanyi itu.

Difahamkan, suami Heliza adala pengasas dan Presiden AUF MBZ Concortium iaitu syarikat yang menawarkan perkhidmatan pelaburan kewangan.

November lalu, Helmi mengakui tidak pernah tertekan saat disoal mengenai jodoh. Katanya lagi, keutamaannya adalah pada keluarga dan misi kemanusiannya dan tidak pernah terfikir mengenai soal untuk berumah tangga.