Hanez Suraya yang ditemui semasa sidang media teater Projek Kahwin di Shah Alam semalam telah menjelaskan bahawa dia tidak mahu mengambil sebarang tindakan terhadap Nurliyana Abd Manan, wanita yang juga isteri kepada teman lelakinya Mr R kerana enggan memohon maaf selepas menuduh dia sebagai perosak rumah tangga mereka.

“Terpulang kepada dia (Nurliyana) sama ada ingin memohon maaf atau pun tidak dan saya juga tidak bercadang untuk mengambil tindakan terhadapnya,” ujarnya ketika ditemui selepas selesai sahaja sidang media yang diadakan itu.


BACA: Liyana Manan Persoal Kenapa Beliau Perlu Meminta Maaf Selepas Dicabar Hanez Suraya?

Hanez juga enggan untuk mengulas lanjut mengenai kenyataan-kenyataan sebelum ini kerana dikhuatiri boleh mengundang pelbagai fitnah dan kontroversi sebaliknya apa yang dijelaskan sebelum ini di Sidang Media yang diadakan pada hari Rabu lepas cukup untuk menjawab segala spekulasi dan kontroversi yang melanda dirinya itu.

Dia yang lebih bersifat terbuka kini lebih mengambil sikap yang positif dan dia juga tidak ada masalah untuk bersemuka dan berbincang bersama-sama untuk menyelesaikan yang telah berlaku bersama isteri Mr R (Nurliyana) tanpa melibatkan pihak media supaya tidak akan adanya lagi salah faham antara mereka semua.

“Pada tahap ini saya rasa tidak perlu menggunakan media untuk membuka aib dan ia patut diselesaikan secara tertutup. Saya bersedia untuk berjumpa dengan dia bagi menjelaskan situasi sebenar namun saya tidak boleh masuk campur tentang urusan rumah tangga mereka berdua”


Selepas selesai sahaja sidang media yang diadakannya pada Rabu lalu, Hanez memberitahu bahawa dia ada membaca sebahagian komen daripada masyarakat dan pihak-pihak tertentu dan tidak menyalahkan mana-mana pihak yang melemparkan kata-kata negatif kepadanya dan memaafkan sesiapa sahaja yang berbuat demikian kerana baginya mereka tidak tahu situasi yang sebenar atau apa yang telah berlaku kepadanya.

“Saya tidak tertekan cuma sedih kerana orang yang tidak tahu situasi sebenar terus menghukum saya dengan kata-kata kurang enak.Tetapi saya tidak kisah dengan pandangan itu kerana mungkin mereka masih belum memahami apa yang cuba saya sampaikan dan memaafkan mereka kerana menuduh saya dengan pelbagai perkataan negatif,” tambahnya. (rtky/hfz)