fbpx

Seperti kita tahu, susulan penularan wabak COVID-19, boleh dikatakan ramai yang terjejas pendapatan berikutan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan banyak perniagaan turut mengalami kerugian.

Bagaimanapun, penyanyi dan usahawan Mila Jirin tidak hanya berpeluk tubuh dan mengambil inisiatif melakukan pelbagai bisnes demi menjaga kebajikan pekerja.

BACA: Mila Jirin Rayu Kerajaan Benar Pengeluaran KWSP Bantu Rakyat Susah

Meluahkan rasa syukur perniagaan Nasi Arab BIZMILLA semakin mendapat permintaan, Mira berkata gaji pekerja semua dibayar seperti biasa dan sudah hampir setahun dia dan suami tiada gaji.

“Saya buat Pilot Project Re-seller Nasi Arab BIZMILLA di kalangan para pekerja. MasyaAllah tak menang tangan para pekerja saya uruskan. Seronok mereka semua dapat jana pendapatan tambahan.

“Alhamdulillah gaji tetap semua masih dibayar seperti biasa walaupun kewangan syarikat terjejas. Saya dan suami je dah tak ada salary hampir setahun,” katanya.

Dikritik netizen yang kurang senang melihat perniagaannya itu dan dikatakan tidak menyanyi kerana tidak laku, Mila tidak mudah melatah kerana ia merupakan asam garam sebagai usahawan dan anak seni.

“Saya ikhlas berniaga kerana Allah. Ini ikhtiar yang kami lakukan dalam kesinambungan kami untuk memastikan para pekerja kami kekal punya pekerjaan dan gaji. Saya memang dah lama tak menyanyi. Bukan sebab tak laku tapi sebab Allah tak izinkan.

“Saya bersyukur walaupun tak laku dalam dunia seni saya yakin perancangan Allah Maha Hebat. Ada sebab musabab ia berlaku,” katanya.