Bakal menyambut cahaya mata sulung pada Oktober ini, Elfira Loy sangat teruja untuk melakukan persiapan serta keperluan anaknya yang bakal lahir itu.

Menerusi perkongsian terbaru di Instagram, Elfira berkata dia teruja untuk menyediakan bilik untuk anaknya namun dalam masa sama memerlukan perancangan supaya dia tidak berada dalam tekanan.


BACA: “Saya Dah Mula Rasa Takut Nak Bersalin”

Dalam pada itu, Elfira berkongsikan dia banyak membaca mengenai proses kehamilan, penyusuan dan perkara lain tentang bayi. Malah, Elfira turut bertanyakan kepada peminatnya untuk kongsikan pengalaman mereka menyambut cahaya mata.

“Lagi dua bulan. Tapi saya tak sediakan apa-apa lagi. Saya begitu teruja untuk sediakan bilik nurseri, beli keperluan untuk bayi. Tapi saya perlukan rancangan supaya saya tak stress.

“Saya juga perlu banyak membaca mengenai kehamilan, penyusuan dan segalanya tentang bayi.

“Bagaimanapun pula dengan pengalaman anda? Apa perkara yang membuatkan korang rasa dah lengkap, tapi lepas dah beranak baru macam “oh saya lupa tentang ini, saya lupa tentang itu”. Kongsikan dengan saya,” tulisnya.

Diruangan komen, rata-rata peminatnya memberikan tips kepada Elfira untuk menjaga pemakanan, emosi dan kesihatan untuk kebaikan anak yang bakal lahir kelak.

Apa pun kami mendoakan semoga proses kelahiran cahaya mata sulung Elfira dipermudahkan dan berjalan lancar.