Sungguh tidak kami sangka, permainan seperti ini masih wujud di dalam industri hiburan tanah air. Persaingan yang ditonjolkan ternyata mempunyai misi peribadi yang tersendiri. Namun, itulah lumrah industri, meriah dengan pelbagai jenis kontravesi.

Demi memancing undi para penyokong, bintang ini sanggup mengeluarkan kenyataan jika menang RM100K menjadi habuan buat fan clubnya. Masakan tidak saban minggu undi yang diperolehi bintang ini begitu tinggi sekali.


Dakwaan yang kami terima juga, bintang ini mempunyai masalah bersama tenaga pengajar. Tenaga pengajar kurang berminat untuk mengajarnya kerana sikap sambil lewa dan tidak bersungguh-sungguh yang ditunjukkan.

Di kalangan bintang seperjuangan yang turut menyertai pertandingan yang sama, bintang ini juga tidak gemar bergaul sesama mereka. Bintang ini merasakan dirinya adalah ‘juara’ dan tiada siapa yang mampu menggugat kedudukannya. Adoi, kenapa’lah hendak berlagak sangat?

Hendak dikatakan persembahan yang ditonjolkan saban minggu itu hebat, biasa sahaja kami lihat. Mungkin apabila diri berasa terlalu hebat maka segala aspek persembahan yang hendak dipersembahkan diambil ringan oleh bintang ini. Jadi kami tidak terkejut apabila bintang ini tidak layak ke peringkat seterusnya.

Mungkin bintang ini adalah superstar di tempat asalnya. Tetapi apabila menyertai pertandingan besar seperti ini, haruslah diingat pelbagai perkara boleh terjadi. Rendahkan ego, ikuti model pembelajaran yang disediakan, barulah boleh jadi bintang yang disegani.