Baru saja melangsungkan majlis persandingan kali kedua minggu lalu, Datuk Fazley Yaakob memberitahu ianya dibuat adalah diatas permintaan arwah bapanya yang inginkan pasangan itu dirai dengan penuh kegembiraan dan bukan seperti 13 tahun yang lalu.

Dalam pada itu, menerusi Instagram, isteri Fazley iaitu Datin Azrene Ahmad turut berkongsikan pengalaman menyedihkan yang berlaku ketika majlis perkahwinan mereka 13 tahun lalu apabila gaun perkahwinannya telah dicuri dan dikoyakkan.


BACA: “Sanding Semula Untuk Tunai Hasrat Arwah Ayah”

Ujar Azrene lagi, bagaimanapaun beliau bernasib baik kerana mempunyai sepasang persalinan tambahan lain yang dipulangkan oleh seorang pereka fesyen dalam keadaan yang belum siap sepenuhnya.

“Ketika majlis perkahwinan saya sebelum ini, gaun saya telah dicuri dan dicarik-carik. Nasib baik saya sepasang gaun lain yang telah dihantar oleh seorang pereka fesyen sebelum itu dalam keadaan tidak siap.

“Saya menghabiskan masa sepanjang malam menangis sambil menjahit labuci pada gaun tersebut,” tulisnya.

Terdahulu, Fazley dan Azrene mendirikan rumah tangga pada 2007 dan perkahwinan itu penuh kontroversi apabila ibu Azrene iaitu Datin Rosmah Mansor tidak merestui perkahwinan tersebut.