fbpx

Gambar: Zahid AF2 Sertai PAS, Berjinak Jinak Dengan Dunia Politik?

Pertama sekali, kemana kami semalam seharian tidak munculkan diri dengan kisah terbaru dunia selebriti? Jawapan pendek, kami sibuk mengatur kehidupan untuk masa hadapan.

Awal pagi ini kita mulakan dengan sebuah kisah ringan yang kini menjadi buah mulut para pendebat di Forum Cari bermula dengan sekeping gambar Zahid AF2 nan di’atas.

Gambar tersebut menunjukkan Zahid AF2 yang turun padang menyertai sebuah acara anjuran Alternative Racing Club (ARC) yang di’anggotai oleh ramai ahli parti alternatif malaysia.

Oleh kerana gambar di’atas, ada peminat hiburan membuat kesimpulan yang Zahid AF2 kini sudah menyertai parti pembangkang atau lebih spesifik Parti Islam Semalaysia (PAS).

Namun menurut satu sumber yang tidak sahih, Zahid AF2 hadir dalam program tersebut atas jemputan RTM dan ada syarat aneh tidak membenarkan Zahid AF2 untuk bertakbir kerana komplikasi politik.

Walau apa pun kisah di’sebalik gambar ini, Zahid AF2 sebenarnya mempunyai lebih daripada sekadar hak untuk menyertai mana mana parti politik yang beliau rasakan sepatutnya. Demokrasi bukan?