fbpx

Freddie Fernandez: Selebriti Jangan Campur Urusan Politik Negara

Melihatkan beberapa barisan selebriti tempatan yang mula bersuara demi menegakkan suara dan juga pendapat mereka, Presiden Karyawan, Datuk Freddie Fernandez memberitahu bahawa golongan tersebut perlu lebih berhati-hati membuat kenyataan.

BACA: Soo Wincci Desak PM Meletak Jawatan, Sedia Terima Padah

“Artis seharusnya berfikir dulu sebelum mengeluarkan kenyataan agar tidak kelihatan kurang bijak. Lagipun tidak kena pada tempat untuk artis mengulas mengenai isu politik. Malah, dia sendiri berada di Taiwan dan tidak tahu apa yang berlaku di Malaysia”

“Saya sendiri pun tidak tahu siapa yang dia wakili kerana realitinya dia tidak berada di sini. Banyak yang pihak kerajaan laburkan dalam industri kreatif dan jangan hanya fokus kepada keburukan semata-mata,” jelas Freddie kepada BH Online.

Baru-baru ini, Soo Wincci telah menyuarakan pendapatnya melalui video mengenai ketidakpuasan hati terhadap corak pemerintahan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak serta mendesak PM untuk meletak jawatan. Selain itu, dia juga turut bersedia dengan tindakan terhadap apa yang dilakukannya itu. (rtky/s)