Fizo Omar: Terpaksa Ubah Syarat Sebab Ada Yang Main Kotor
Kecoh di kalangan peserta peraduan yang dianjurkan jenama tudung Fareeda baru baru ini apabila mereka didakwa sesuka hati menukar syarat pertandingan di saat saat akhir serta berlaku tidak adil kepada peserta yang bersusah payah berusaha untuk turut serta.
Bercakap kepada mStar Online Fizo Omar menjelaskan yang mereka kini terpaksa menukar syarat pertandingan Berposing Ala Mawar Fizo itu selepas ada segelintir peserta yang menggunakan taktik kotor untuk meraih undi (likes) melalui Facebook.
BACA: Kenaikan Harga Minyak, Fizo Omar Nasihat Rakyat Kerja Lebih Kuat
“Pada asalnya kami memang buat peraduan ini secara santai sahaja dan tidak menjangkakan akan menerima beribu-ribu penyertaan sehingga membuatkan kami terpaksa menambah syarat tertentu supaya pemenang yang dipilih adalah benar-benar layak”
“Kami dapat tahu ada yang menggunakan cara kotor dan tidak sihat apabila mereka menetapkan akaun Facebook mereka secara auto like membuatkan gambar tersebut mendapat like secara automatik. Ia tidak adil kepada peserta lain yang menyertainya,” jelasnya.
Syarat baru yang menimbulkan rasa tidak puas hati ramai adalah peserta akhir yang terpilih wajib mengkaji latar belakang jenama Fareeda, Mawar dan juga Fizo Omar dan akan disoal pada pentas akhir yang akan berlangsung di Bangi 30 November nanti.
“Saya perlu berlaku adil kerana ada peserta yang benar-benar berusaha untuk beri posing terbaik. Ada yang meminta kebenaran pengawal keselamatan untuk bergambar depan rumah saya”
Selain dari perubahan syarat di saat akhir, kami rasa para peserta sebenarnya lebih terkilan dengan jawapan yang diberikan oleh pengurus akaun Facebook Fareeda yang seakan biadap dan tidak menghormati pelanggan. Bukan pertama kali rasanya ‘kan? (rtky/m)
knp asik2 fizo yg tampil bg penjelasan?soriii xminat pn
nak tanye..fareeda ni bosnya fizo ke mawar? Kenapa asik fizo je yg bercakap? kes ciplak tudung dulu pon fizo jugak yg cakap .. ke fizo dah jadi salah sorang kakitangan fareeda?
Dup gege apo,.bia dio la hok dio..kito deki apo..baso manusio, po la kito ne betul lako…kecek paka palo lutut buke palo otok..
#kawe_bekak_oe_kelate
aku pon org kelantan jgk…tak payah la nk tunjuk kelantanese ko tu..ni kan page umum….nk bg org phm..tp ko guna bhasa kelantan..wt malu jer
bulih gedia mu bekup mat klate ni am prince..bulih akok bbulu nga bukit kkepit ko?nate beghukkk muuuu
Am prince & akok bukit jawo, kak x paham la apa hampa dua oghang tulih kt ataih ni. Biaq pi la kt dpa nk buat peraduan apa pun, klau x mnt x pyh msuk sng ceghita.
biaq pi depa la nk buat contest apa pun. yg hg sebok buat pa.. duit depa.. sukahati depa la nk tukaq syarat ke tak.
Budak2 buat kerja, memang macam tu. Bukan reti tahu jaga hati orang lain.
You hidup dgn customers, patut bahasa you kena la jaga baik2.
yang admin fareeda fan page tu ko pulak dah apa hal??? kasar. admin je pon bukan tokei. buat busuk nama mawar jee…
http://peruserpaid.com/?ref=41338
dah y ko nk kaitkn citer pribadi n hal lain bgai ni apehal….bodo yang amat
Untung jadi FIZO, dulu thegeh2 dgn hanez Suraya! Bile kantoi adik2, terus tukar2 pwatakan jadi alim..
Harap muka jambu, tackle minah kaya ni. Bila dpt kemain blagak. Pdhal otak mcm tin kosong. Xtau ape2 dunia biz! Boooo~ xminat lembu mcmni!
Salah satu contoh org kaya yg bongkak. Laki bini sama ja mendongak langit. Hairan aku masyarakat masih hadap tudung fareeda ni walaupun dah tau ownernya angkuh dan bongkak.
ape y angkuh…ape y bongkak…ni lah makhluk y tun mahathir kata ” jgn tkut nak bersaing dgn cina..tp takut dgn hasad dngki org mlayu”
Wahhhh cina pakai tudung sekarang ek? Huhuhu.. bukan si tun ni jugak ke yg jatuh kan tunku abdul rahman dgn surat beracun dan buku malay dilema ? Hihihi melayu mudah lupa…ironic kan? Hihi
Bagi yg merunggut pasal pertandingan tu sy ucapkan PADAN MUKA…lol anda hanya sebagai lembu sapi saja untuk mendapatkan kekayan….. hihihi.
Tak ada masalah.Itu hak Mawar dan Fizo anda semua nak ikut serta boleh ,tak ikut pun boleh.So,mereka mahu yang terbaik.Tak payahlah nak marah -marah.
ini pndpt org pkai otak…..setuju
Start dari reaksi “lentingan” tudung fareeda kena ciplak da x berminat dgn jenama tudung nih…cara niaga x professional mcm niaga tudung pasar mlm aje..akak2 yg niaga tudung kat pasar kemboja lebih pandai….better la beli tudung lain kualiti lebih bgus harga lebih murah…setakat design sama aje xde pembaharuan buat ape…..
TUDUNG FAREEDA SUDAH KETINGGALAN ZAMAN. WARNA WARNI MACAM KANAK KANAK TADIKA JER… HEHEHEHE . Berlapis lapis mcm kuih lapis jer…
Fizo memang terbaikkk
Agak 2 lah klau nk komplen.lntak diorg nk tmbh syrat ke ?ape msalah ko.
Klau dh ssah sngt nk ikut syarat ,lbih baik x yah msuk prtandingan tu.
Bahasa kelantan ni binatang panda jer yang paham..