Masih ingat lagi perang besar di antara Maria Farida dan juga rakan baiknya satu ketika dahulu? Nampaknya perkara tersebut sudah dipannjangkan ke mahkamah malah kini kedua dua belah pihak turut saling saman menyaman.

BACA: Kena Ugut Simbah Asid, Maria Farida Upah Pengawal Peribadi


Memetik laporan mStar Online, Maria Farida pada Jumaat memohon perintah injuksi terhadap ahli perniagaan kosmetik dan anak perempuannya di Mahkamah Tinggi di sini atas dakwaan memfitnah dan menggangu kehidupan peribadinya.

Aktres itu memohon perintah itu terhadap Hadijah Mohamed Mokhtar dan pramugari Nur Shazleen Anis Mohd Yusoff daripada mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah yang boleh merosakkan reputasinya.

Bagaimanapun Hadijah dan Nur Shazleen turut membuat saman balas terhadap Maria sebanyak RM5 juta atas dakwaan pelakon itu membuat kenyataan media berunsur fitnah menerusi sebuah program hiburan pada 25 Oktober 2015.

Dalam tuntutan balas bertarikh 16 Februari lalu, Hadijah dan Nur Shazleen memohon ganti rugi am dan tauladan untuk ditaksir oleh mahkamah terhadap Maria. Sementara itu, Maria juga membuat permohonan ganti rugi selain meminta kedua-dua mereka memohon maaf seperti difailkan pelakon itu pada Disember lalu.


Bagaimanakah kesudahan episod saman menyaman ini nanti, sama samalah kita tunggu. Apa pun, kami kongsikan gambar gambar Maria Farida di hari cuti sebegini. Enjoice!