Bukanlah mahu mengatakan yang berlakon itu tidak menjamin masa hadapan namun populariti & bakat yang ada hari ini tidak selalu kekal selamanya. Memang ramai selebriti tempatan ceburkan diri dalam perniagaan sebagai satu langkah jaminan masa depan.

Begitu juga Ayda Jebat yang baru baru ini berjaya meraih Artis Baharu Wanita Popular dan Gandingan Serasi Di Layar Kategori Online (bersama Zul Ariffin) di ABPBH 2014, beliau juga kini sedang memikirkan apa yang boleh dilakukan untuk masa depan selain hanya berlakon.


BACA: Ayda Jebat Akui Sedih Tewas Dalam Saingan Anugerah DFKL 2015

“Adik juga sedang berfikir-fikir apa yang Adik nak buat selain daripada berlakon. Bapa Adik pun ada cakap pasal hal ini. Tengoklah macam mana nanti. Mungkin kalau karier lakonan Adik dah stabil, baru Adik nak ceburi bidang perniagaan”

“Tapi rasanya, bukan sekarang. Adik tak nak terkejar-kejar sebab bidang lakonan ni memerlukan Adik untuk bekerja tidak tentu masa,” ujarnya kepada Mangga Online.

Demi masa hadapan juga, Ayda Jebat berkata beliau sudah pun mula mengumpul aset dengan membeli sebuah rumah di Kuala Lumpur sekitar tahun lalu.


“Tak payahlah cakap rumah macam mana yang Adik beli. Cukuplah kalau Adik cakap yang rumah ni terletak di KL,” tambahnya lagi. (rtky/m)