Fathia Latiff Dedah Kekasih Curang Punca Buka Tudung
Kembali berhijab sebelum Ramadan lalu dan mahu memperbaiki diri menjadi insan yang lebih baik, Fathia Latiff berkata keputusannya untuk bertudung semula dibuat selepas menyedari tanggungjawabnya sebagai wanita Islam.
Menurut Fathia, pergaulannya dengan rakan-rakan yang berbeza agama mambuatkan dia lebih mengenali dirinya sendiri dan asal usul dimana seorang wanita Islam wajib bertudung.
BACA: “Saya Berdoa Supaya Tak Buka Tudung Lagi Lepas Ni”
“Saya banyak bergaul dengan orang bukan Islam dan ketika itu terdetik siapa diri ini. Ketika solat, saya rasa macam tenang. Baru sedar rupa-rupanya saya ni orang Melayu Islam yang kena pakai hijab.
“Saya macam tahu asal-usul. Saya tengok orang lain tak pakai rasa macam cemburu juga. Tapi saya orang Islam, kena pakai tudung dan tak boleh ikut orang lain. So, saya mula pakai masa bulan Ramadan.
“Masa saya tak pakai tudung ras macam tak sedap hati. Sekarang Alhamdulillah, I feel relax and more like contented,” katanya.
Menerusi temubual bersama Caprice, Fathia turut bercerita pengalaman kali pertama dia membuat keputusan berhijab pada tahun 2016. Ketika itu dia sedang berseronok di pusat karaoke dan melihat perkara menakutkan seolah-olah satu teguran agar dia menutup aurat.
“Sebenarnya rasa hidup macam tak bermakn. Tiba-tiba saya rasa nak berhijab, masa itu tengah karaoke. Tengah menyanyi saya boleh nampak benda-benda yang tak best. Saya gementar dan takut gila. Saya ambil selimut, tutup kepala.
Dalam pada itu, Fathia mendedahkan dia bertindak membuka tudung tahun lalu kerana mempunyai masalah dengan bekas kekasihnya. Fathia mengakui ketika itu dia marah dan memberontak kerana lelaki.
“Saya rasa marah dan memberontak kerana seorang lelaki yang kantoi mesej dengan wanita lain. Ketika itu saya fikir kenapa jadi baik tapi orang lain buat jahat pada saya,” katanya.
- SUMBER
- mStar Online
Bosan la kesah tudong ko ni. Next?
Tu lah I ckp jgn berhijab kerana manusia. Berhijab kerana Allah. Dan buat apa2 pun jgn kerana teman lelaki. Byk yg kjp pakai boyfren suruh kemudian buka sbb clash dgn boyfren. Jgn jd bodoh.
Ada juga jantan jenis x guna, dia aje boleh tgk rambut u. Walhal dia bkn suami u pun. Baru pangkat boyfren dan kontrol mcm tu. Dah lah ajaran songsang. Kawan i ada yg kne mcm tu. Boyfren suruh pakai tudung dan dia pun berhijab tp jntn x guna ni ckp org lain x boleh tgk. Dia je boleh. Wakaka.. so adik2 jgn layan kan jika boyfren bg ajaran gitu. Lari jauh laju2. Tu bkn bakal imam u. Tu setan berbulu manusia.
Masuk syurga bukan sebab tudung sebab rahmat Allah. Pakai tudung tp bab lain ko fail, x jalan dikk. Dah..dah tukar topik.
boleh tak pakai hijab duduk diam2 x pyh kompang2 ?
nak tarik followers ler tu kak ya oh kak ya sian ko… job masih sendu ehhh?!
Wow hebat ko lah suci murni tiada tolok bandingan nye sejak dua menjak ni i teruja sgt baca kisah u pun i rasa terpesona sejuk hati…respect sgt i kan ciri2 mcm ni le yg i dambakan pd setiap muslimah di muka bumi harus dicontohi ni wey huhu
Cepat la produser offer dia berlakon selagi x dpt offer rasanya bulan october kisah tidung ni pasti dikitar semula.
Dah mula nmpk mcm tak brape nk ikhlas budak ni mcm ciri2 mau cari publisiti jer?
Netizen no hal. Pkai tudung pon msh blh lambung tetek lg kan…..
Jijik!
Cerita lain la pulak.
promosi drama nsru mesti keluarkan mcm2 cerita.
tak apa x akan tonton sebab dah tonton kopeknya dulu dah muak tengok. nak tengok bdk baru pula.
ini nak kumpul duit je untuk melancong dan buka lagi.
retis mana boleh dipercaya
U lah idola sejatiku fathiya latif.i love u so much…i nak jd u lar..good role model pdku…moga kita berjaya ya kak
aku rasa dia jujur. tak semua org hadap benda yg sama.
siapa bekas kekasih fathia? whatever …
berubahlah, mati itu pasti buat semua insan.
Nak tengok netizen sakit?
Rajin rajinlah baca komen di Rotikaya.
Bukan tak ada yang bagus, tapi kebanyakkannya ada masalah hati dan sakit jiwa.
Hahahahahahaha
Penuhlah neraka dengan netizen Rotikaya lepas kiamat nanti.
Sorang dua je gitu sis. Mungkin dia pakai byk nama. Yg lain ok je komen tulus ikhlas.