fbpx

Fara Fauzana Akui Bersedih Perkahwinan Batal

Walaupun beberapa kali cuba untuk mengelak daripada menjelaskan secara terperinci sebab perkahwinannya dibatalkan disaat akhir, Fara Fauzana akui berasa sedih dengan kejadian yang terjadi. Namun bagaimanapun, beliau cuba sedaya upaya untuk tidak berterusan bersedih dan meneruskan kehidupan sebaik mungkin walaupun keadaan mungkin sedikit berbeza.

BACA: Fara Fauzana Teruskan Kunci Mulut Isu Batal Kahwin

“Saya cuma nak orang tahu adalah sesuatu yang normal untuk kita berasa sedih. Kalau tiada rasa sedih, maknanya kita bukan seorang manusia atau seseorang yang tidak berhati perut. Namun begitu saya cuba untuk mengatasi perasaan itu dan meneruskan kehidupan seperti biasa. Saya juga masih seperti dulu kerana tidak boleh berterusan hidup dalam keadaan negatif”

“Tetapi pada masa yang sama saya tak mahu terlalu menunjukkan diri ini gembira dan bahagia kerana nanti dianggap tidak realistik pula. Keputusan yang saya buat itu bukanlah kerana mahu menunjukkan contoh yang baik kepada sesiapa. Cuma nak beritahu tidak salah kita buat keputusan yang boleh menggembirakan kita serta masa depan yang lebih bermakna”

“Diakui insiden ini sesuatu yang amat besar pernah berlaku dalam hidup saya. Begitupun ia tidak bermakna saya kena berpura-pura. Tidak salah jika saya tunjukkan yang kita perlu bersedia dengan segala kemungkinan, lupakan apa yang berlaku dan teruskan kehidupan seperti biasa,” katanya kepada Berita Harian Plus berhubung dengan perkara yang terjadi.

Membatalkan perkahwinan disaat akhir bukanlah sesuatu perkara yang mudah untuk dilupakan, tetapi bagi Fara, hatinya tidak pernah tertutup untuk lelaki. Cuma baginya sekarang tumpuan tidak lagi berada pada komitmen peribadi tetapi sudah beralih kepada kerjayanya dan juga meluangkan lebih banyak masa bersama berharga bersama rakan dan keluarga. (rkty/w)