fbpx

Faizal Hussein Terkilan Bayaran Sama Dengan Syafiq Kyle

Memenangi anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Drama ASK2019, bagaimanapun Faizal Hussein mendedahkan namanya sering digugurkan daripada drama dan filem gara-gara bayaran dimintanya yang dikatakan terlalu tinggi.

Menurutnya, disebabkan itu juga wajahnya jarang dilihat di kaca televisyen. Ujarnya lagi, kebanyakan filem hebat akan mencarinya terlebih dahulu, namun mereka akan berubah fikiran selepas mendengar harga yang ditawarkan.

BACA: Tun M Bintangi Filem Kapsul Di Samping Faizal Hussein

“Selalunya filem-filem hebat memang akan sampai kepada saya dahulu untuk tawaran tetapi bila dengar harga yang saya minta, mereka akan cari pelakon lain. Baru-baru ini pun nama saya sekali lagi digugurkan daripada membintangi sebuah filem besar.

“Semuanya sebab harga yang saya minta. Saya juga jarang nampak di TV disebabkan hal-hal sebegini, kalau saya minta lebih, confirm saya akan terus hilang dari industri selepas ini,” katanya kepada mStar Online.

Jelasnya lagi, bayaran yang dimintanya tidak terlalu tinggi dan setimpal dengan komitmen watak tersebut. Malah, Faizal turut mempersoalkan penerbit yang memilih untuk membayar pelakon Syafiq Kyle meskipun nilai bayaran yang sama sepertinya.

“Harga yang saya minta tu tidaklah tinggi saya, modal pakaian saya untuk malam ini sahaja dah RM7,000. Belum masuk kos-kos lain yang saya terpaksa tanggung, bayangkan betapa sedihnya perasaan saya.

“Kadang-kadang mereka ini tak tahu bagaimana cara saya bekerja dengan komitmendan begitu banyak usaha yang sala lakukan. Mereka tak hargai.

“Saya bukan muncul dalam drama setiap tahun pun, hanya dalam tempoh dua tahun sekali sahaja. Kenapa bayaran saya sama dengan Syafiq Klye sedangkan saya dah berlakon lagi lama daripada dia?” katanya.