Pelakon Puteri Sarah akhirnya mengambil tindakan undang-undang terhadap orang ketiga yang menganggu rumah tangga dan kehidupannya selama ini.

Dalam satu temu bual Harian Metro sebentar tadi, Puteri Sarah berkata tindakan saman itu merupakan jalan terbaik selepas empat tahun rumah tangganya diganggu serta demi maruahnya yang telah tercalar.


BACA: “Anak-Anak Tak Tahu, Saya Atasi Stres Dengan Mengaji” – Puteri Sarah

“Benda ni takkan jadi kalau pihak ketiga tu tak cabar saya. Dia kata bila nak saman, suruh peguam kau buat kerja cepat sikit. Jadi kami failkan dua saman.

“Empat tahun saya berdiam diri untuk bagi dia peluang. Kalau boleh saya tak nak selesaikan masalah ini di mahkamah dan biarkan satu Malaysia tahu. Tapi, apabila sudah sampai ke tahap ini, saya rasa ia biadap,” katanya.

Sarah berkata lagi, sebelum mengambil tindakan tersebut dia juga mengakui was-was apatah lagi selepas memikirkan mengenai perkahwinannya dan keluarga.


“Masa itu, saya masih fikir apa akan jadi pada saya, keluarga dan perkahwinan kami. Masa itu, saya mungkin tidak matang juga dan tidak nampak hala tuju.

“Selepas buat solat istikarah dan balik daripada umrah, baru saya nampak jalan. Saya buat untuk diri Sarah, keluarga saya. Sampai bila nak kena pijak macam ni?” luahnya.

Dalam pada itu, ibu kepada dua cahaya mata itu juga berkata dia sangat lega berbuat demikian serta berharap apa yang dilakukannya dapat membuka mata mereka di luar sana yang senasib dengannya.

“Untuk wanita yang mempunyai masalah seperti saya, saya dah buka jalan untuk korang. Lepas ini, sesiapa nak ambil orang punya, boleh fikir-fikirkan dahulu. Saya nak pesan juga, dah ambil orang punya duduk diam-diam. Jangan dah ambil orang punya dok canang sana sini, nak kacau. Jangan kacau orang,” katanya.

Sementara itu, peguam yang mewakili Sarah berkata pihak ketiga diminta untuk berhenti menganggu anak guamnya di media sosial.

“Dia (Ira) diperintahkan untuk hadir ke mahkamah seksyen pada 4 Julai depan,” katanya.