Mengakui sudah memendam lama hasrat untuk bertudung, akhirnya Elfira Loy nekad untuk memulakan penghijrahannya ke arah kebaikan itu bermula dengan hari lahirnya pada 8 Mac (hari ini) dan Elfira membayangkan perkara tersebut sebagai simbolik kelahiran semula.

BACA: Sambut Hari Lahir, Elfira Loy Mula Bertudung?


“Saya sebenarnya pernah cakap kepada mama bahawa angka 21 tahun ini sebagai ruang terbaik untuk mengotakan apa yang saya pernah hajati ini. Perasaan mahu bertudung itu sudah lama. Tapi bila belum bersedia sepenuhnya, saya belum berani menetapkan hati untuk ini”

“Jadi 8 Mac (hari ini) saya nekad bertudung sebagai simbolik seperti kelahiran semula. Jika ada anggap angka 21 itu sebagai kunci kebebasan dan bagi saya pula adalah sebaliknya. Ia jadi kunci untuk saya terus memperbaiki dan mengubah diri. Insya-Allah menjadi lebih baik daripada hari sebelumnya,” katanya.

Ketika ini, Elfira belum mahu berfikir apa saja kemungkinan yang bakal terjadi selepas beliau bertudung dah hanya menjalani kehidupan seperti biasa. Kami pasti dengan perubahan baru ini akan menarik lebih banyak perkara positif kepada Elfira.

“Saya hanya jalani kehidupan macam biasa. Malah ada juga syarikat produksi yang saya sudah maklumkan mengenai perubahan ini. Jadi tak ada masalah. Saya pun kini lebih banyak fokus kepada perniagaan, kerja pengacaraan dan tugasan sebagai penyampai radio ERA FM,” katanya kepada Berita Harian. (rtky/syfq)