Pelakon Datuk Seri Eizlan Yusof meluahkan pendapatnya bahawa apabila perubahan fizikal seseorang selebriti yang dikatakan sudah ‘gemuk’ dan tua seolah tidak layak melakonkan filem aksi.

Menerusi satu perkongsian di TikTok, Eizlan berkata usia tua dan gemuk tidak menghalang seseorang pelakon itu melakonkan filem aksi asalkan mengikut kemampuan semasa pelakon berkenaan.


BACA: Pernah Membesar Dalam Keluarga B40, Eizlan Yusof Faham Kesusahan Hidup Rakyat

@eizlanyusof

dah tua… yes… dah gemuk… yes tapi boleh ajer berlakon #filem #aksi ikut momentum semasa… dlm hidup kita ni, jgn terlalu mendongak ke langit kerana bimbang akan tersungkur rebah ke bumi.. sekadar pandangan dari org tua yg kerdil ini.. #stop #bodyshaming and #respect each other ? #Filem #Malaysia #KerambitTheMovie #fyp??viral #ComingSoon #foryourpage #fyp #foryoupage #fypage

? GANGSTERS – Emmett Zetto & Talentless

“Dah tua, yes.. dah gemuk, yes.. tapi boleh saja berlakon filem aksi ikut momentum semasa,” tulisnya.

Eizlan turut menitipkan pesanan supaya jangan terlalu berbangga diri kerana bimbang akan tersungkur suatu hati nanti serta saling menghormati satu sama lain.


“Dalam hidup kita ini, jangan terlalu mendongak ke  langit kerana bimbang akan tersungkur rebah ke bumi. Sekadar pandangan daripada orang tua yang kerdil ini. Hentikan body shaming dan hormat antara satu sama lain,” tulisnya.

Sementara itu, dalam perkongsian tersebut Eizlan turut memaklumkan filem Kerambit bakal menemui penonton tidak lama lagi.