Sebut saja nama Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA, pasti ramai tahu pengacara sensasi itu terkenal sebagai selebriti bermulut lancang.

Bagaiamanapun, Azwan mengakui terasa hati dengan komen netizen yang mendoakannya supaya cepat mati apabila baru-baru ini dia dimasukkan ke hospital akibat keracunan makanan.


BACA: Diva AA Masuk ICU

Kata pengacara berusia 56 tahun itu, orang ramai seharusnya dididik dengan budi pekerti mulia dan tidak mendoakan keburukan sesama manusia.

“Netizen ingat saya sakit nak mati. Komen begini menyakitkan dan keterlaluan. Jadilah orang yang mulia. Orang mulia sentiasa mendoakan…minta supaya cepat sembuh.

“(Bergurau dengan) hal mati, sakit…tak dididik ke? Kalau orang tu sakit, bermusuh macam mana pun pergi melawat dia,” katanya.


Dalam pada itu, Azwan turut berkongsikan mengenai masalah keracunan makanan dialaminya disyaki berpunca daripada burger yang dibelinya di sebuah gerai di tepi jalan.

“Saya beli burger tepi jalan, saya lapar sangat. Selepas beli saya terus makan dalam kereta tanpa periksa dulu kebersihannya.

“Itu salah saya sendiri, sepatutnya periksa dulu jika ada benda asing. Saya memang masuk ICU, lepas itu orang komen kata ingat saya dah mati, hidup lagi rupanya,” katanya.