fbpx

“Dah Tahun 2019, Hentikanlah Lawak Body Shaming”

Dipuji kerana menyelamatkan keadaan ketika isu komen Mark Adam mempersendakan fizikal Sherry Alhadad dalam satu program baru-baru ini, Alif Satar mengakui segan untuk menerima pujian tersebut.

Mantap! Kali Ini Siri HONOR 200: Flagship Estetik AI Lengkap Dengan Versi Pro Spesifikasi Flagship Lagi

Baru-baru ini Siri HONOR 200 telah dilancarkan secara rasmi, dan ini adalah kali pertama HONOR memperkenalkan versi Pro dalam siri N ke Malaysia. Jangan tak tahu, Siri HONOR 200 hadir dengan sistem tri-kamera 50MP standard, mod...

Baca Lagi

Alif berkata isu yang berlaku itu tidak ada kaitan dengannya dan dia juga belum cukup sempurna untuk menerima pujian tersebut. Ujarnya lagi, dia tidak mahu hidup atas pujian orang lain dan mana tahu suatu hari nanti dia pula melakukan kesilapan.

BACA: “Jangan Hukum Dia Macam Kita Ni Ahli Syurga..”

“Sebenarnya saya segan apabila menerima pujian disebabkan perkara itu tidak ada kena mengena dengan saya. Mana tahu selepas ini saya ada melakukan kesalahan, orang mengatakan saya pula dan berasa macam saya ini sempurna sangat.

“Saya tak rasa terbeban dengan perkara ini, cuma segan bila orang cakap macam tu. Kita pun tak hidup atas pujian orang lain dan lagipun kita manusia biasa yang tidak lari daripada melakukan kesalahan,” katanya kepada mStar Online. 

Dalam pada itu, Alif menyeru kepada semua pihak agar hentikan menggunakan lawak yang mengaitkan tentang fizikal seseorang. Katanya lagi, zaman semakin maju tetapi mengapa fizikal seseorang masih dijadikan sebagai bahan gurauan.

“Kalau dahulu kita bergurau tentang bentuk badan atau fizikal seseorang itu rasanya tidak ada masalah. Tapi sekarang dah tahun 2019, rasanya dah boleh berhenti bergurau melibatkan ‘body shaming’ ini

“Tidak baik berkata mengenai fizikal seseorang itu sebab kita sendiri tak tahu bagaimanapun mereka ini struggle untuk menjadi lebih baik,” katanya.