fbpx

Dafi Yakin Papa Mampu Galas Tanggungjawab Dengan Baik

Teka-teka mengenai siapa yang bakal memimpin negara akhirnya terjawab apabila Datuk Seri Ismail Sabri dilantik sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-9.

Meluahkan rasa bangga, penyanyi Dafi berkata dia yakin bapanya mampu menggalas tanggungjawab dengan baik. Ujarnya, kejayaan bapanya itu adalah usaha keras dari bawah lagi.

BACA: 13 Tahun Dalam Industri, Dafi Akui Pencapaian Biasa-Biasa Sahaja

“Saya letakkan diri sebagai seorang rakyat Malaysia biasa. Sudah tentu apabila ada pemimpin baharu, kita mahukan beliau lakukan yang terbaik dan saya yakin papa akan lakukan sebaik mungkin.

“Secara peribadi, saya melihat dia seorang yang bekerja keras. Kejayaan beliau sekarang ini adalah hasil kerja kerasnya yang bermula dari bawah. Sejujurnya hanya saya dan keluar saja tahu berapa dia seorang bapa yang terbaik.

“Begitu juga apabila menjadi seroang pemimpin, dia inginkan yang terbaik untuk seluruh rakyat. Dia pernah hidup susah sebab itu dia tak nak lihat orang lagi susah,” katanya.

Dalam pada itu, bekas peserta Akademi Fantasia musim kelima itu berkata dia sudah bersiap sedia untuk berdepan dengan kecaman dan kritikan.

“Saya bukn harus bersedia tapi memang dah bersedia. Bagi saya, dalam hidup ini bukan semua orang akan suka kita..sama juga ia bukan semua orang kita suka.

“Apa saja kritikan selepas ini, saya menerima dengan positif sebab semua orang ada pendapat masing-masing. Saya sendiri pun kena sentiasa berfikiran positif,” katanya.