fbpx

“Cerai Sebab Tiada Persefahaman, Bukan Sebab Gay”

Rumah tangga yang dibina hanya mampu bertahan empat tahun sahaja selepas disahkan bercerai 17 Jun lalu, bekas suami kepada Lufya Omar iaitu Dr Che Hafiz menafikan dakwaan mengatakan dia meminati kaum sejenis.

Power Geng! Sunway Pyramid Dah Ada Ruang Komersial Baharu

Semakin canggih dan lebih selesa lepas ni bila korang jejak kaki di Sunway Pyramid. Kalau korang nak tahu, menjelang suku keempat tahun ini, Sunway Pyramid akan berwajah baru dengan pengenalan Oasis sebagai ruang runcitnya! Awesome...

Baca Lagi

Dr Che Hafiz menegaskan perceraiannya dengan Lufya disebabkan tidak ada persefahaman. Ujarnya, ada alasan lain yang membawa kepada perpisahan ini namun tidak dapat mendedahkannya kepada umum.

BACA: Lufya Omar, Dr Che Hafiz Sah Bercerai Talak Satu

“Dakwaan yang mengatakan saya suka dengan kaum sejenis itu adalah tidak benar sama sekali. Saya bukan gay. Takkan bila badan sado dengan ramai kawan lelaki terus dicop gay?

“Perceraian saya dengan Lufya bukan disebabkan saya suka lelaki ataupun ada orang ketiga. Tetapi kami tidak ada persefahaman dan beberapa perkara yang saya tak boleh kongsikan kepada umum,” katanya.

Jelasnya lagi, di zaman teknologi ini sesiapa sahaja boleh menggunakan gambarnya untuk membuat akaun palsu. Katanya, sebagai seorang doktor dia tidak akan melakukan perkara sedemikian.

“Saya hanya ada akaun Facebook dan Instagram saja. Kalau nak kenal siapa individu sebenar di sebalik identiti saya itu ajak la dia keluar. Saya sebagai doktor takkan nak buat macam tu. Baik saya buat perkara yang mendatangkan faedah.

“Walaubagaimanapun, saya tetap memandang perkara ini serius sebab tak lama lagi saya akan buka sebuah klinik sendiri. Jadi saya taknak orang salah faham dan fikir bukan-bukan,” katanya.

Dalam pada itu, Dr Che Hafiz turut meminta orang ramai agar sentiasa berhati-hati lebih-lebih lagi mengenai berita yang tidak sahih. Bagaimanapun, dia tidak menyalahkan netizen yang membuat andaian sendiri kerana mereka tidak tahu hal sebenar.

Terdahulu, Dr Che Hafiz mengesahkan rumah tangganya sudah berakhir selepas bercerai talak satu pada 17 Jun lalu di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling, Shah Alam.