fbpx

“Cakap Nak Meminang Tapi Tiada…”

Hubungan rapat antara pelakon dan penyanyi cantik, Erra Fazira dan bekas pelajar AF 8, Shahir bukanlah lagi satu cerita baru. Bagaikan tidak berkesudahan kisah di antara mereka.

Biarpun sebelum ini, Shahir sudah beberapa kali meluahkan hasratnya untuk menghantar rombongan meminang, namun Erra memberitahu dia tidak pasti tentang status hubungan mereka. Ujarnya lagi, dia juga sudah lama tidak berjumpa dan hanya berkomunikasi melalui telefon sahaja.

BACA: “Terima Kasih Jadi Teman Saya Yang Baik” – Erra Fazira

“Kami tidak bergaduh pun, cuma memang sudah agak lama kami tidak berjumpa dan sekadar bertanya khabar menerusi telefon. Sukar untuk saya katakan mengenai kedudukan saya sekarang. ‘Menang’ atau ‘gagal’ susah hendak saya cakap.

“Pada saya apabila dia bersuara mengenai soal perkahwinan ia sedikit sebanyak memberi impak bukan sahaja kepada diri saya tetapi orang sekeliling seperti keluarga dan teman. Jadi rasanya lebih baik jangan bersuara perkara yang kita sendiri tidak tahu apa pengakhirannya,” kepada mStar Online.

Menurut Erra, dia tidak mahu lagi memikirkan tentang hal tersebut dan menyerahkan soal jodoh mengikut apa yang telah diaturkan oleh Tuhan untuknya.

“Pada saya senang, buat apa hendak membeli bahan apabila tapak yang dibina pun belum kukuh. Hakikatnya yang nyata biarlah saya ikut sahaja apa telah diaturkan oleh Allah buat saya,” katanya.