Memuat naik gambar seakan menyindir gosip hangat yang diperkatakan mengenai Rita Rudaini dan Aqasha kini, ramai yang menyangka posting itu ditujukan buat mereka. Bagaimanapun, Donna Muslim menafikan dakwaan terbabit dan mengakui terkejut dengan berita yang dikaitkan dengan wanita terbabit kerana beliau baru sahaja mengetahuinya.

BACA: Abang Ipar Tegur Aqasha, Rita Rudaini


“Saya muat naik gambar hiasan itu secara jujur dan ia memang tiada kaitan dengan isu terbabit. Sebaliknya, ia berkaitan dengan situasi saya alami sendiri membabitkan kawan. Biasalah, ada kawan yang kita percaya, tetapi tikam dari belakang dan macam-macam lagilah. Saya bagaimanapun memang tidak menujukan gambar itu kepada dirinya.

“Tapi biasalah, netizen mula mengandaikan ia memang merujuk kepada situasi itu. Gara-gara gambar itu juga, ada yang mula memberi komen pedas dan andaian bukan-bukan. Jadi, saya ambil pendekatan memadamkan gambar itu kerana enggan mengeruhkan perkara yang disalahtafsirkan,” jelasnya kepada Berita Harian Online.

Tambahnya lagi, tidak mungkin beliau mempunyai niat buruk terhadap wanita itu sedangkan mereka sudah tidak berhubung melalui sosial media. Sekitar tahun lalu, Donna dan Rita pernah dikaitkan mempunyai hubungan cinta kerana keakraban mereka namun masing-masing menafikannya dan sehingga kini tidak lagi melihat kelibat mereka bersama.

Terdahulu, dakwaan mengatakan Rita menjadi orang ketiga dalam rumah tangga Aqasha heboh diperkatakan selepas isteri Aqasha meluahkan kekecewaan berjuang untuk menyelamatkan rumah tangga yang sedang diganggu. Biarpun begitu, buat masa ini Aqasha mahupun Rita masih berdiam diri dan tidak tampil memberikan sebarang komen mengenainya. (rtky/w)