fbpx

Buat Video Kulit Gelap Ke Cerah, Syatilla Melvin Dikecam Tak Sensitif

Sejak bergelar usahawan, ada sahaja kontroversi terpalit, pelakon Syatilla Melvin apabila tampil dengan pelbagai marketing untuk menarik perhatian pelanggan.

Jika sebelum ini promisi produk dengan menunjukkan katil patah, kali ini Syatilla dikecam lagi apabila memuat naik video transformasi kulit gelap ke cerah. Menerusi video itu, isteri kepada Shaheizy Sam itu menconteng wajahnya menjadi gelap dan bertukar cerah apabila menggunakan produk keluarannya.

BACA: Syatilla Melvin Rasa Tak Salah Suami Kongsi Foto Pegang Payudara

Menerusi video tersebut, isteri kepada Shaheizy Sam itu menconteng wajahnya sehingga menjadi gelap dan bertukar cerah apabila menggunakan produk keluarannya.

“Nampak ke nampak sangat wei!!! Dari muka tapak kaki ke muka kulit telur. Minggu depan kami launching!!,” katanya.

Bagaimanapun, marketing yang digunakan oleh pelakon itu menimbulkan rasa kurang senang netizen kerana ia adalah isu sensitif dan satu penghinaan.

Dalam pada itu, ada segelintir netizen mengatakan Syatilla sengaja berbuat demikian untuk meraih populariti dan mendakwa seolah menunjukkan putih itu lebih cantik berbanding kulit gelap.

Tidak kurang juga, ada yang meluahkan rasa kesal kerana sudah masuk tahun 2021 masih ada lagi peniaga menggunakan marketing seperti itu untuk menjual produk. Apa pun diharap lebih berhati-hati selepas ini, ada banyak lagi cara untuk mempromosikan produk tanpa menyentuh sensitiviti.