Nama PU Amin tidak perlu diperkenalkan lagi dan beliau antara penceramah bebas yang lantang bersuara menentang golongan LGBT. Namun, baru-baru ini PU Amin mendapat kecaman daripada netizen apabila memuat naik ulasan produk berbayar di akaun Instagramnya.

PU Amin yang terkenal dengan caranya menyampaikan dakwah menerusi media sosial, ada segelintir netizen beranggapan tindakannya itu merosakkan namanya sebagai seorang pendakwah.


BACA: PU Amin Mahu Taja 20 Orang LGBT Ke Mekah

Ada yang mengatakan beliau sebelum ini sengaja mencetuskan kontroversi semata-mata untuk meraih populariti dan menaikkan jumlah pengikut di Instagram. Tidak kurang juga ada netizen yang menggelarnya sebagai penunggang agama.


Bagaimanapun, rata-rata pengikutnya menyokong dan mempertahankan tindakan PU Amin dengan mengatakan tiada salahnya bagi seorang pendakwah untuk membuat paid review mempromosikan produk asalkan ia dilakukan dengan cara yang halal.

Apa pun, diharap PU Amin tabah dengan segala kritikan kerana bukan semua orang suka dengan apa yang kita lakukan. Mungkin ini dugaan dan ujian yang perlu ditempuhi oleh seorang pendakwah.