fbpx

“Boleh Tak Nak Post Apa-Apa Dekat Media Sosial, Pakai Otak Sikit?”

Perkongsian pelakon Mira Filzah di laman Twitter mengejutkan ramai apabila mengecam tindakan individu berkongsikan berita palsu di media sosial tanpa mengetahui kesahihannya.

Menerusi entri tersebut, Mira meluahkan rasa berang dengan tindakan seorang wanita yang menyebarkan berita palsu mendakwa punca kematian pemanah negara, Allahyarham Haziq Kamaruddin akibat pengambilan vaksin AstraZaneca.

BACA: Mira Filzah & Suami Raya Sederhana, Hanya Tempah Sepasang Baju Sedondon

“Boleh tak yang nak post apa apa dekat instagram ke twitter ke buat content ke, statement ke, bergurau ke, pakai otak sikit?,” tulisnya.

Posting Mira itu ternyata mengejutkan netizen yang tidak menyangka pelakon itu memuat naik status yang agak kasar, namun rata-rata bersetuju dengan kenyataannya itu.

Terdahulu, wanita dikenali sebagai Aqila Yusri itu memuat naik video mendakwa kononnya punca kematian arwah Haziq disebabkan darah tersumbat akibat pengambilan vaksin AstraZaneca.

Malah, wanita itu turut mendakwa Kementerian Kesihatan (KKM) menyembunyikan punca sebenar kematian serta mendakwa KKM melaporkan jumlah kes positif yang tidak tepat. Susulan video tular itu, polis kini dilaporkan sedang mengesan wanita berkenaan.