Kini bergelar jutawan kosmetik di usia muda, pelakon dan ahli perniagaan Syifa Melvin berkata dia kini lebih memberi fokus terhadap bisnes yang diusahakan bersama adik-beradiknya berbanding kerjaya seni.

Tidak menafikan istilah ‘bimbo’ sering dikaitkan dengan wanita yang berpenampilan menarik, bagaimanapun Syifa berkata perkara itu tidak menjadi masalah kerana jika tidak tahu tentang sesuatu seseorang itu boleh cuba belajar.


BACA: “Ramai Tak Tahu Saya Pernah Bangun Kerja Jam 5 Pagi, Tapi Dilabel ‘Gold Digger’

“Perempuan cantik yang dikaitkan dengan perkataan bimbo itu sudah biasa dengar sebab kadang-kadang ada yang buat ia sebagai bahan jenaka. Akan tetapi bagi saya ‘biarlah bimbo-bimbo aku pun, aku cerdik dan banyak duit. Itu penting.

“Malah rasanya kalau bimbo kita boleh cuba berubah dengan mencari ilmu,” katanya kepada Media Hiburan.

Dalam pada itu, Syifa berkata dia pernah lagi menerima kecaman mahapun ada netizen menggelarkannya bimbo. Malah, Syifa menyifatkan kejayaan yang diraihnya ini adalah bukti kredibilitinya dalam dunia perniagaan.


“Setakat ini saya tak pernah lagi menerima kecaman sedemikian secara langsung. Cuma apa yang saya boleh kongsi, apa yang kami kecapi menerusi Kekasih ketika ini adalah ‘dendam’ terbaik,” katanya.