fbpx

“Biarlah Dia Buka, Yang Penting Hati Bersih”

Berikutan keputusan Emma Maembong membuka tudung, Micheal Ang sekali lagi tampil memberikan komen. Menurut Mike, tidak mengapa Emma membuka tudung jika benar beliau tidak bersedia kerana yang penting hati kena bersih.

BACA: “Keputusan Ini Antara Saya Dengan Allah”

Menerusi rakaman video pendek di Instagram, Mike menegaskan tindakan Emma membuka tudung tidak salah kerana sekurang-kurangnya beliau tidak perlu berpura-pura memakai tudung demi orang lain.

Pun begitu pendapat Mike itu menimbulkan rasa marah peminat. Ada yang mula mendakwa Emma, anak emas pengarah itu kerana perbezaan teguran Mike pada Emma dan bekas finalis Dewi Remaja, Ernisha membuka tudung sebelum ini.

Selain itu ruangan komen Instagram Mike juga dipenuhi rasa geram peminat yang mempersoalkan pengetahuan Mike sebagai orang bukan Islam, memberikan komen terhadap hukum hakam agama Islam.

Tidak mengapalah jika itu pendapat Mike, semua orang berhak memberikan pendapat. Tidak perlulah membebankan Emma lagi dengan nasihat dan teguran, nanti disalahkan netizen lagi punca depresi pula. (rtky/w)