fbpx

Berlatih Tanpa Henti, Nabila Razali Yakin Vokal Semakin Mantap

Hampir tiga bulan berehat daripada menyanyi untuk memberi masa peti suaranya kembali sembuh, Nabila Razali berkata dia sudah bersedia beraksi di pentas AJL35, Ahad ini.

Nabila berkata bengkak bengkak di tekaknya semakin surut dan vokalnya juga sudah mengalami banyak perubahan berbanding sebelum ini.

BACA: Nabila Razali Jual Ayam Goreng Tambah Pendapatan

“Saya tidak mengambil sebarang tawaran menyanyi, hanya berehat dan menjalankan terapi suara. Alhamdulillah, vokal saya semakin baik. Saya baru sahaja menjalankan pemeriksaan, doktor memberitahu ada perubahan berbanding sebelum ini.

“Bengkak semakin surut. Disebabkan itu, saya bersedia menyanyi di pentas AJL35, Ahad ini. Jika tanya mengenai keyakinan, saya percaya kemampuan diri.

“Tidak menafikan tekanan sentiasa ada, tetapi buat masa sekarang, saya lebih fokus pada diri saya. Paling penting, saya merasakan vokal saya ada perubahan daripada sebelum ini,” katanya kepada BH Online.

Kali pertama beraksi di pentas berprestij itu, Nabila akui berdebar, namun dia akan cuba sebaik mungkin memberikan yang terbaik.

“Gembira dan berdebar, semuanya bercampur baur. Namun, apa yang lebih mendebarkan adalah mempersembahkan lagu Peluang Kedua. AJL pula pertandingan karya, bukannya nyanyian,” katanya.

Menjalani latihan sejak peringkat Separuh Akhir Muzik Muzik Ke-35 (SFMM35) yang lalu, Nabila berkata banyak yang perlu dpelajarinya dan akan terus mengikuti kelas vokal selepas AJL35.

“Saya berlatih tanpa henti. Boleh dikatakan hampir setiap hari saya menghadiri kelas bersama Datuk Syafinaz Selamat.

“Beliau juga mengatakan vokal saya bertambah baik, tetapi sudah tentu ada banyak yang perlu saya belajar. Saya tetap akan menghadiri kelas selepas AJL35 untuk terus memantapkan vokal,” katanya.